Tvarohovo-meruňkový z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 50 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, ½ lžičky přášku do pečiva, 1-2 lžíce vody; * MERUŇKOVÉ PYRÉ: 200 g kompotovaných meruněk, 150-200 ml kompotové šťávy z meruněk, 20 g kukuřičného škrobu (lze nahradit pudinkovým práškem); * TVAROHOVÝ KRÉM: 100 ml mléka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 150 g měkkého tvarohu; * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Oddělit žloutky od bílků.
Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce smíchat mouku + kypřící prášek.
Žloutky + cukr + olej - vyšlehat do pěny.
Přidat vodu a mouku a vymíchat hladké těsto.
Do těsta vmíchat sníh.
Těsto vlít do máslem vymazané a lehce moukou vysypané dortové formy a péct v remosce 25-30 min (zkoušet špejlí).
Nechat vychladnout.
Meruňky přecedit přes síto, nechat okapat a rozmixovat.
Přilít asi ¾ šťávy, ve zbylé čtvrtině rozmíchat škrob.
Rozmixované meruňky dát na sporák - chvíli předtím, než začnou vařit, přilít škrob a za stálého míchání povařit asi 2 minuty.
Nechat vychladnout a pyré nalít na korpus - nechat ztuhnout v chladu.
3/4 mléka + cukry smíchat, ve zbylé čtvrtině rozmíchat škrob.
Dát mléko vařit a ještě před tím, než začne vařit, přilít škrob a povařit asi 2 minuty.
Nechat zchladnou a vmíchat tvaroh.
Krém nanést na meruňkové želé - nechat v chladu ztuhnout.
Čokoládu + máslo - rozpustit a vmíchat smetanu.
Polevu nalít na tvarohový krém.
Nechat pořádně vychladit.
Oddělit žloutky od bílků. Z bílků vyšlehat pevný sníh, v misce smíchat mouku + kypřící prášek. Žloutky + cukr + olej - vyšlehat do pěny.
Přidat vodu a mouku a vymíchat hladké těsto. Do těsta vmíchat sníh. Těsto vlít do máslem vymazané a lehce moukou vysypané dortové formy,
Péct v remosce 25-30 min (zkoušet špejlí). Nechat vychladnout.
Meruňky přecedit přes síto, nechat okapat a rozmixovat. Přilít asi ¾ šťávy, ve zbylé čtvrtině rozmíchat škrob.
Rozmixované meruňky dát na sporák - chvíli předtím, než začnou vařit, přilít škrob a za stálého míchání povařit asi 2 minuty. Nechat vychladnout a pyré nalít na korpus - nechat ztuhnout v chladu.
3/4 mléka + cukry smíchat, ve zbylé čtvrtině rozmíchat škrob. Dát mléko vařit a ještě před tím, než začne vařit, přilít škrob a povařit asi 2 minuty. Nechat zchladnou a vmíchat tvaroh. Krém nanést na meruňkové želé - nechat v chladu ztuhnout.
Čokoládu + máslo - rozpustit a vmíchat smetanu. Polevu nalít na tvarohový krém.
Nechat pořádně vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé